Recept
« Terug naar recepten
Blanke kalfsbouillon
PT300M
Blanke kalfsbouillon
Een heerlijk blanke kalfsbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blanke kalfsbouillon te bereiden
Breng de stukken kalfsbot in ruim koud water aan de kook.
Giet het water daarna af en spoel de botten onder de koude kraan
(door de botten op deze manier te blancheren wordt de bouillon helderder).
Doe de botten en de schenkel met vlees in een grote (soep)pan en schenk er 1,2 liter koud water bij.
Breng het vocht zonder deksel op een matig hoog vuur aan de kook.
Schep met een schuimspaan het schuim van het oppervlak en herhaal dit tot er geen nieuw schuim meer wordt gevormd.
Pel intussen de ui en snijd hem in vieren.
Maak de worteltjes en de bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van ca 4 cm.
Doe de in stukken gesneden groenten, het kruidenboeketje en de peperkorrels in de pan.
Leg het deksel schuin op de pan en laat de bouillon op een laag vuur ca 4 uur trekken.
Zeef en ontvet de bouillon.
Breng de bouillon pas op smaak met zout en eventueel peper als u weet waarvoor u hem gaat gebruiken.
Giet het water daarna af en spoel de botten onder de koude kraan
(door de botten op deze manier te blancheren wordt de bouillon helderder).
Doe de botten en de schenkel met vlees in een grote (soep)pan en schenk er 1,2 liter koud water bij.
Breng het vocht zonder deksel op een matig hoog vuur aan de kook.
Schep met een schuimspaan het schuim van het oppervlak en herhaal dit tot er geen nieuw schuim meer wordt gevormd.
Pel intussen de ui en snijd hem in vieren.
Maak de worteltjes en de bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van ca 4 cm.
Doe de in stukken gesneden groenten, het kruidenboeketje en de peperkorrels in de pan.
Leg het deksel schuin op de pan en laat de bouillon op een laag vuur ca 4 uur trekken.
Zeef en ontvet de bouillon.
Breng de bouillon pas op smaak met zout en eventueel peper als u weet waarvoor u hem gaat gebruiken.
bertal zegt:
onzin, slechte slager ik koop ze nog regelmatig bij de slager.
:);).m.v.g. Bert Allers