Recept
« Terug naar recepten
Bleekselderij op Chinese manier
PT30M
Bleekselderij op Chinese manier
Een heerlijk bleekselderij op chinese manier recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bleekselderij op Chinese manier te bereiden
Snijd de bladeren en het onderste deel v.d. struik af.
(die kun je bewaren voor het maken van een soep)
Was de bleekselderij-stengels héél goed en snijd ze dan
in stukjes van 6 cm.
Goed laten uitlekken in vergiet.
Schrap of schil de de brede delen selderij met een dunschiller, zo raak je de "draden" kwijt.
Bestrooi de stukken selderij met wat zout.
Verwarm de olie en voeg de suiker toe en schep op hoog
vuur de groente om en om (wokken).
Vuur laag en laat de groenten 10 - 15 min garen.
Vóór het opdienen de ketjap erover. (en evt.wat zout)
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Dit is nog net geen rauwkost, maar hier in het westen wordt het wel als zodanig gezien.