Bloemkool en broccoli zijn voor mij 'moeilijke groentes' qua smaak.
In dit geval pakt de combinatie van smaken, mede door de saus, goed uit.
Evt te serveren met gebakken aardappels (heb ik niet gedaan) en/of gebraden worstjes.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool en broccoli met kruidensaus
PT40M
Bloemkool en broccoli met kruidensaus
Een heerlijk bloemkool en broccoli met kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eenpansgerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool en broccoli met kruidensaus te bereiden
Stoom (of kook) de bloemkool en de broccoli gedurende 30 minuten.
Bewaar ze warm in een ovenvaste schaal.
Verwarm de olie en boter in een koekenpan.
Voeg toe, de gember, de sinaasappelschilstukjes, het sinaasappelsap en de koriander.
Laat 2-3 min zachtjes bakken.
Voeg z/p toe en schenk de saus over de bloemkool/broccoli.
Dek af met geraspte kaas.
Zet de schaal onder de grill gedurende 5 min, totdat de kaas gesmolten is en enigszins bruin kleurt.
Bewaar ze warm in een ovenvaste schaal.
Verwarm de olie en boter in een koekenpan.
Voeg toe, de gember, de sinaasappelschilstukjes, het sinaasappelsap en de koriander.
Laat 2-3 min zachtjes bakken.
Voeg z/p toe en schenk de saus over de bloemkool/broccoli.
Dek af met geraspte kaas.
Zet de schaal onder de grill gedurende 5 min, totdat de kaas gesmolten is en enigszins bruin kleurt.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
hns zegt:
Maar stomen in m'n stoomapparaat is gebleken precies de goede tijd. Heb er af en toe in geprikt en na 30 min precies de goede garing, met bite! Aardappels doen er bij ruim 40 min over. Met groeten en dank Hans:):):)