KookJij

Bloemkool en broccoli met kruidensaus

Een heerlijk bloemkool en broccoli met kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eenpansgerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool en broccoli met kruidensaus te bereiden

Stoom (of kook) de bloemkool en de broccoli gedurende 30 minuten.
Bewaar ze warm in een ovenvaste schaal.
Verwarm de olie en boter in een koekenpan.
Voeg toe, de gember, de sinaasappelschilstukjes, het sinaasappelsap en de koriander.
Laat 2-3 min zachtjes bakken.
Voeg z/p toe en schenk de saus over de bloemkool/broccoli.
Dek af met geraspte kaas.
Zet de schaal onder de grill gedurende 5 min, totdat de kaas gesmolten is en enigszins bruin kleurt.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Bloemkool en broccoli zijn voor mij 'moeilijke groentes' qua smaak.
In dit geval pakt de combinatie van smaken, mede door de saus, goed uit.
Evt te serveren met gebakken aardappels (heb ik niet gedaan) en/of gebraden worstjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Koken vind ik ook te lang, heb geen idee hoelang hiervoor nodig.
Maar stomen in m'n stoomapparaat is gebleken precies de goede tijd. Heb er af en toe in geprikt en na 30 min precies de goede garing, met bite! Aardappels doen er bij ruim 40 min over. Met groeten en dank Hans:):):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans, bloemkool& broccoli stomen of koken gedurende 30min vind ik persoonlijk wel een beetje lang... Groetjes van ons 3tjes :);):p