Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool op zijn zomers
PT35M
Bloemkool op zijn zomers
Een heerlijk bloemkool op zijn zomers recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool op zijn zomers te bereiden
Bloemkool de bladeren verwijderen, deze in ruim water met groentenbouillonblokje beetgaar koken.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
Courgette grof in maantjes snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Ajuin grof snijden.
Tomaat grof snijden.
Bak het spek zonder vetstoffen krokant aan voeg de groenten toe bak deze beetgaar aan, voeg de aardappelen toe en kruid met de provencaalse kruiden. Meng alles goed onder elkaar.
Bloemkool op bord dresseren de groenten-mengeling er rond bestrooi rijkelijk met de kaas en zet even onder de grill.
Serveer zeer warm.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
Courgette grof in maantjes snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Ajuin grof snijden.
Tomaat grof snijden.
Bak het spek zonder vetstoffen krokant aan voeg de groenten toe bak deze beetgaar aan, voeg de aardappelen toe en kruid met de provencaalse kruiden. Meng alles goed onder elkaar.
Bloemkool op bord dresseren de groenten-mengeling er rond bestrooi rijkelijk met de kaas en zet even onder de grill.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rob zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt: