Geef er een droge witte wijn bij of een pittige rosé wijn.
Een biertje zal het ook goed doen.
****************
Kijk in de RIJST-receptuur voor nog spannender recepten. In principe kan de rijst dus worden vervangen door de gepulseerde bloemkool.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-Rijst Goreng (Vegetarisch)
PT30M
Bloemkool-Rijst Goreng (Vegetarisch)
Rijst is voor mensen die moeten (willen) afvallen niet zo geschikt. Voor mensen met suikerziekte is rijst ook niet het ideale voedsel. Wat doen we daaraan? Welnu, in plaats van rijst neme men bloemkool-roosjes en men pulseren die 25 - 30 keer in de keukenmachine, tot het een consistentie heeft gekregen van rijst. Gaat eigenlijk best wel goed.
In de vele recepten met rijst kun je de rijst dus vervangen door gepulseerde rauwe bloemkool. Let dan wel op dat de hoeveelheden vocht in die receptuur beperkt dient te zijn, anders "verpapt" de bloemkool na het garen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-Rijst Goreng (Vegetarisch) te bereiden
- Bloemkool roosjes in de keuken machine pulseren tot het een beetje op rijst gaat lijken (meestal zo'n 25 - 30 maal pulsen).
- Verhit de olie in een wadjan (of wok) en fruit de ui en knoflook even aan (met de eventuele lombok).
- Voeg dan de wortel toe en even later de doperwtjes.
- Voeg dan de ketjap toe en roer goed door.
- Nu de bloemkool er bij, lepel voor lepel, terwijl je goed blijft doorroeren. Blijf roeren tot de "bloemkoolrijst" gaar is en warm.
- Roer er dan het eitje door en verdeel over de borden.
- Strooi er de fijngesneden lenteuitjes overheen .