KookJij

Bloemkool Tandoori

De toevoeging "tandoori" betekent dat het product (vlees, kip, enz.) eerst is behandeld met een bepaalde kruidenmelange in dikke yoghurt en ghee of olie en daarna wordt gegaard in een speciale oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool Tandoori te bereiden

  1. Breng een grote pan met zout water aan de kook (de bloemkool moet er in passen) en leg daarin de bloemkool gedurende 15 minuten te kook.
  2. Dan bloemkool afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
  3. Alle resterende ingredienten in de keukenblender doen en daarvan een homogene pasta draaien.
  4. Gebruik deze pasta om daarmee de bloemkool goed in te smeren. Gebruik alle pasta.
  5. Laat de bloemkool 1 uurtje op kamertemperatuur staan.
  6. Dan gaat de bloemkool op met bakpapier beklede bakplaat gedurende 30 tot 35 minuten de oven in.
  7. Dien op met raita cq tzaziki en basmati rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Te drinken: warme thee, koud bier of een frisse, niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst