Recept
« Terug naar recepten
Blueberry-cocos yopu
PT10M
Blueberry-cocos yopu
Een heerlijk blueberry-cocos yopu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blueberry-cocos yopu te bereiden
Gelatineblaadjes in koud water laten wellen. 10 Blauwe bessen apart leggen. De overige bessen met een klein scheutje water in de magnetron opkoken tot de bessen kapot zijn (duurt 1 tot 1,5 minuut op vol vermogen). De bessenmassa door een zeef duwen zodat je een mooi bessensiroopje overhoudt. Hier 1 blaadje gelatine door mengen. ¼ deel van de bessensap overdoen in een ander schaaltje en even apart zetten. In het ¾ deel ook de overige gelatine smelten en nadat deze volledig door het sap is opgenomen de yoghurt, kokos en de Candarel er doorheen roeren. Uitgieten in twee schaaltjes of glazen. Het apart gezette blauwe bessen sapje verdelen over de twee toetjes en de achtergehouden vruchtjes gebruiken als garnering. Over de blauwe bessen een snufje kokos strooien en de toetjes in de koelkast laten opstijven.
lutje zegt: