KookJij

Bodding

Een heerlijk bodding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bodding te bereiden


Snij het brood in stukjes en doe het in een grote kom.
Bedek de rozijnen met 10 cl van de gekozen vloeistof en giet de rest over het brood. Laat minstens 2 u. weken.
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Doe het brood in een fijne zeef en druk even om het teveel aan vocht te verwijderen. Doe het opnieuw in de kom en voeg de losgeklopte eieren toe, de 2 soorten suiker, het kaneelpoeder en de uitgelekte rozijnen. Meng goed.
Doe deze bereiding in een grote met bakpapier beklede cake- of broodvorm. Bak 1 u. in de oven. Laat volledig afkoelen.
Dien koel op, eventueel met een beetje vanillesaus.
Je kan alle soorten brood gebruiken, zelfs ontbijtkoeken, rozijnenbrood, enz. Wie wat extra wil, kan de rozijnen in rum laten weken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst