Recept
« Terug naar recepten
Bodding (broodpudding) met rozijntjes en abrikozen
PT60M
Bodding (broodpudding) met rozijntjes en abrikozen
Een heerlijk bodding (broodpudding) met rozijntjes en abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bodding (broodpudding) met rozijntjes en abrikozen te bereiden
Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Doe het in stukken gebroken brood, de rozijntjes, de abrikozenstukjes en de peperkoek in een kom. Strooi er de suiker, de kaneel, en het puddingpoeder over. Overgiet met melk en laat een kwartiertje weken. Verwarm de oven voor op 190° C.
Kluts de eieren en giet ze in de kom. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij. Smeer een bakvorm (± 20 cm) in met boter en doe er de bodding in. Zet de kom in een schotel heet water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 minuten bakken. Om te controleren of de bodding voldoende gebakken is, steekt u er in het midden een mes in. Het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat een tiental minuten afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.
Serveer in punten op kamertemperatuur
Tips : Maak uw bodding een dag op voorhand, dan kunnen alle smaken zich ten volle ontplooien. Goed afgedekt kan u de bodding 2 à 3 dagen bewaren. U kan ook andere soorten gedroogd fruit gebruiken in uw bodding.
Kluts de eieren en giet ze in de kom. Kneed het mengsel met de vingertoppen tot een gladde brij. Smeer een bakvorm (± 20 cm) in met boter en doe er de bodding in. Zet de kom in een schotel heet water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven. Laat 45 à 55 minuten bakken. Om te controleren of de bodding voldoende gebakken is, steekt u er in het midden een mes in. Het mes moet er zo goed als droog uitkomen. Laat een tiental minuten afkoelen. Haal dan de bodding uit de vorm.
Serveer in punten op kamertemperatuur
Tips : Maak uw bodding een dag op voorhand, dan kunnen alle smaken zich ten volle ontplooien. Goed afgedekt kan u de bodding 2 à 3 dagen bewaren. U kan ook andere soorten gedroogd fruit gebruiken in uw bodding.
Ria zegt: