Is een oud recept voor een heerlijke bruine cake uit het Waasland.
Hebben we gegeten op visite bij vrienden (Rita en Hugo) uit Nieuwkerken-Waas.
Leek ons eerst op een soort "Broodpudding" maar heeft een heel andere, betere smaak.
Het caloriegehalte lijkt me wel aan de hoge kant, maar toch overheerlijk nagerecht.
In repen snijden en serveren met koffie of een aperitiefje als een afsluiter van een goede, heerlijke maaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept
PT60M
Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept
Een heerlijk boeren vlaaien uit het waasland volgens rita's recept recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Gegeten in Nieuwkerken-Waas waar het een recept van Rita is.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept te bereiden
Suiker aan melk toevoegen en melk koken.
Boter, peperkoek en speculoos toevoegen en tot een homogeen mengsel kneden.
In de stenen bakvorm gieten en in de oven 50 min op 200° bakken.
Boter, peperkoek en speculoos toevoegen en tot een homogeen mengsel kneden.
In de stenen bakvorm gieten en in de oven 50 min op 200° bakken.
riafon zegt:
De echte bereiding is als volgt:
1 liter volle melk aan de kook brengen en vuur afzetten.
Speculoos en peperkoek in kleine stukjes aan de melk toevoegen.
Boter en suiker toevoegen. Er mag ook candij siroop toegevoegd worden.
Aan de kook brengen en goed roeren.
Het vuur afzetten en de eieren onder mengen toevoegen tot een homogene massa.
In vuurvaste schotel gieten en 45 min de oven bij 200°.
PS: Men kan ook gekonfijt fruit toevoegen.
Dat was volgens Rita de werkelijke bereidingswijze.
Veel succes.