KookJij

Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept

Een heerlijk boeren vlaaien uit het waasland volgens rita's recept recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Gegeten in Nieuwkerken-Waas waar het een recept van Rita is.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeren vlaaien uit het Waasland volgens Rita's recept te bereiden

Suiker aan melk toevoegen en melk koken.
Boter, peperkoek en speculoos toevoegen en tot een homogeen mengsel kneden.
In de stenen bakvorm gieten en in de oven 50 min op 200° bakken.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Is een oud recept voor een heerlijke bruine cake uit het Waasland.
Hebben we gegeten op visite bij vrienden (Rita en Hugo) uit Nieuwkerken-Waas.
Leek ons eerst op een soort "Broodpudding" maar heeft een heel andere, betere smaak.
Het caloriegehalte lijkt me wel aan de hoge kant, maar toch overheerlijk nagerecht.
In repen snijden en serveren met koffie of een aperitiefje als een afsluiter van een goede, heerlijke maaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

riafon

riafon zegt:
Bemerking van Rita de chef-kokin.
De echte bereiding is als volgt:
1 liter volle melk aan de kook brengen en vuur afzetten.
Speculoos en peperkoek in kleine stukjes aan de melk toevoegen.
Boter en suiker toevoegen. Er mag ook candij siroop toegevoegd worden.
Aan de kook brengen en goed roeren.
Het vuur afzetten en de eieren onder mengen toevoegen tot een homogene massa.
In vuurvaste schotel gieten en 45 min de oven bij 200°.
PS: Men kan ook gekonfijt fruit toevoegen.
Dat was volgens Rita de werkelijke bereidingswijze.
Veel succes.