Recept
« Terug naar recepten
Boerenappeltaart
PT60M
Boerenappeltaart
Een heerlijk boerenappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Boerenappeltaart te bereiden
1. Zeef bloem, zout en suiker in een kom. Wrijf de boter erdoor totdat het geheel een fijne broodkruimelstructuur heeft. Meng eierdooier met water en sprenkel dit mengsel over de droge ingrediënten. Meng alles tot een deeg en kneed dit in een paar seconden glad. Verpak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten koel opstijven.
2. Snijd de appels in plakjes en leg ze in een kom. Voeg het citroensap en de suiker toe en schud de kom goed.
3. Smelt de boter op matig vuur in een grote, zware koekenpan en voeg de appels toe. Bak ze, onder regelmatig roeren, circa 12 minuten totdat de appels net goudbruin worden. Neem de pan van het vuur. Verwarm de oven voor op 190 °C.
4. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven oppervlak uit tot een rondje van 30 cm. Snijd eventuele ongelijker andjes bij. Leg het deeg voorzichtig op een bakplaat. Leg de plakjes appel met 5 cm tussenruimte rondom de deegrand in een hoopje op het deeg.
5. Breng de deegranden rond de plakjes appel iets omhoog, zodat de appels vlak bij de rand omsloten zijn, maar laat het midden open. Bak de taart in 35-40 minuten krokant en goudbruin. Serveer de taart warm met crème fraîche of slagroom.
2. Snijd de appels in plakjes en leg ze in een kom. Voeg het citroensap en de suiker toe en schud de kom goed.
3. Smelt de boter op matig vuur in een grote, zware koekenpan en voeg de appels toe. Bak ze, onder regelmatig roeren, circa 12 minuten totdat de appels net goudbruin worden. Neem de pan van het vuur. Verwarm de oven voor op 190 °C.
4. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven oppervlak uit tot een rondje van 30 cm. Snijd eventuele ongelijker andjes bij. Leg het deeg voorzichtig op een bakplaat. Leg de plakjes appel met 5 cm tussenruimte rondom de deegrand in een hoopje op het deeg.
5. Breng de deegranden rond de plakjes appel iets omhoog, zodat de appels vlak bij de rand omsloten zijn, maar laat het midden open. Bak de taart in 35-40 minuten krokant en goudbruin. Serveer de taart warm met crème fraîche of slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jannes zegt:
Yvonne (rozenmeisje) zegt:
Michael Brandse zegt:
Is het mogelijk dit eraan toe te voegen, zonder de taart zelf te laten mislukken en zoja, welke hoeveelheden zou U aanraden?
jeanette zegt:
Ik kook alleen de appels niet. van Jeanette;)