Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool met Rookworst, Witte Bonen en Appel
PT45M
Boerenkool met Rookworst, Witte Bonen en Appel
In de USA vind je soms de wonderlijkste combinaties, welke dan nog smakelijk zijn ook. Hier een voorbeeld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool met Rookworst, Witte Bonen en Appel te bereiden
- Verhit de olijfolie in de grote pan met dikke bodem piepend heet en bak daarin de ui en rookworst en appelblokjes. Al roerend zo'n 5 à 6 minuten zodat de uien en appel zacht zijn en de worst bruin. Strooi dan de salie er over heen en bak een minuutje al roerend door.
- Voeg dan toe de knoflook en de courgette en roer dat door de worst-mix. (zo'n 3 minuutjes)
- Vervolgens doen we er bij de bouillon, bonen, tomaten, flink vers gemalen zwarte peper en iets zeezout. Dat roeren we ook regelmatig door (zo'n minuut of 7).
- Dan leggen we daarop het boerenkool-blad en het deksel op de pan. Dit laten we 10 minuten door sudderen, waarna de boerenkool gemakkelijk door de mix geroerd kan worden.
- Nog even doorverwarmen en dan opdienen met droge witte rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een rosé wijn of een jonge (Duitse) Pinot Noir.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Bobby zegt: