Ik vond deze minestronesoep na proeven zó vreselijk lekker, dat ik de peccorino ( ik had grana padano) achterwege heb gelaten.
Deze soep houdt heel zich goed in de vriezer en 2 dagen in de koelkast.
Zo ben je morgen verzekerd van nog een heerlijke lunch.
Ik heb er een sneetje zelf gebakken brood met pittige kaas erbij geserveerd.
Een volgende keer neem ik 400 gram verse tomaten, die ik in blokjes snij.
Recept
« Terug naar recepten
Lente maaltijdsoep met artisjokhart, asperges en spinazie
PT35M
Lente maaltijdsoep met artisjokhart, asperges en spinazie
Wat een heerlijke soep. Volop smaak , volop groente en zo gemaakt .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente maaltijdsoep met artisjokhart, asperges en spinazie te bereiden
- Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de sjalot, gember en knoflook enkele minuten.
- Blus met de tomatenblokjes. Roer er de verse spinazie door, breng aan de kook en laat deze in 5 minuten slinken.
- Voeg het water met de bouillonblokjes toe.
- Pureer dit geheel met de staafmixer.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg de afgespoelde kidneybonen toe.
- Vervolgens de artisjokharten toevoegen met de asperges.
- Laat de soep zachtjes 5 minuten koken.
- Proef en voeg eventueel vers gemalen peper toe.
- Serveer de soep in diepe kommen en garneer met de bosui en de peccorino.