Recept
« Terug naar recepten
Boeuf Beukignon-stoofvlees met veel lekkers
PT120M
Boeuf Beukignon-stoofvlees met veel lekkers
Een heerlijk en goed gevuld stoof gerecht met rode wijn
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf Beukignon-stoofvlees met veel lekkers te bereiden
Snijd het vlees in stukken. Breng het op smaak met zout en peper uit de molen en bak het in een mengsel van boter en olie mooi bruin. Snipper de ui en voeg het samen met de hele tenen knoflook, laurier, oregano, kappertjes, zongedroogde tomaten, tomatenpuree, ansjovisfilets en olijven toe aan het vlees. Blus het geheel af met rode wijn en voeg de bouillon toe. Schep de kersenjam erbij en laat het 2 uur stoven met het deksel op de pan. Voeg na 2 uur de room toe en serveer direct. Schep wat vlees en saus in een diep bord. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willem zegt:
groetjes willem;)
bobbeltje zegt:
bobbeltje zegt:
jake zegt:
Het moet zijn Boeuf Bourguignon. Ik zoek feitelijk Zeeuws stoofvlees, niet dat donkerbruine spul dat ze in friettenten op je patat gooien. :p