Recept
« Terug naar recepten
Boeuf en daube
PT210M
Boeuf en daube
Een heerlijk boeuf en daube recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf en daube te bereiden
Snijd de sucadelappen in niet te kleine stukken en bak deze met de spekblokjes in de olie met boter snel aan alle kanten bruin.Bestrooi het vlees met peper en zout.Schil en snipper de ui en de knoflokteentjes en bak deze mee met het vlees.Schil de wortel en snijd deze in niet te kleine stukken.Bak de stukken wortel even mee en stuif de bloem erover.Schep deze erdoor en laat de bloem zachtjes 1 min.bakken.Voeg de wijn,bouillon en cognac toe.Schep alles goed om.Voeg de kruiden,mosterd,paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat alles op een zacht vuur 3 uur stoven.Maak de paprika en courgette schoon en snijd deze in stukken.Lat de paprika en courgette in circa 10 min.bij het vlees gaar worden.Maak de daube op het laatst af met de madeira.
Geef er apart gekookte aardappelen bij.
Geef er apart gekookte aardappelen bij.
renyvo zegt:
ik ga het proberen