KookJij

Bolognese saus

Een heerlijk bolognese saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jamie Oliver
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bolognese saus te bereiden

Een scheutje olijfolie verwarmen en in de pan de pancetta op laag vuur gedurende twee min bakken.
Voeg de ui, selderij, wotel en de knoflook toe en laat het geheel ong. 20 min pruttelen tot het gaar is.

Verhoog het vuur, voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg de tomaten, het gehakt en de salie toe en breng op smaak met zout en peper.

Roer het goed door en laat het gedurenden een uur met het deksel op de pan sudderen.
Regelmatig controleren of het niet te droog wordt, anders wat bouillon toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

angie

angie zegt:
Tip: echte bolognese saus is niet in een half uurtje klaar, dat moet minstens 2 uur staan pruttelen!
hns

hns zegt:
Spannend, goed recept, lekker met verse pasta.
grt Hans:):)
Els

Els zegt:
Goed recept,heb het op mijn favo gezet en gaat dit binnenkort maken.;)