Recept
« Terug naar recepten
Bolognese saus
PT120M
Bolognese saus
Een heerlijk bolognese saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Loch
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bolognese saus te bereiden
Een scheutje olijfolie verwarmen en in de pan de pancetta op laag vuur gedurende twee min bakken.
Voeg de ui, selderij, wotel en de knoflook toe en laat het geheel ong. 20 min pruttelen tot het gaar is.
Verhoog het vuur, voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg de tomaten, het gehakt en de salie toe en breng op smaak met zout en peper.
Roer het goed door en laat het gedurenden een uur met het deksel op de pan sudderen.
Regelmatig controleren of het niet te droog wordt, anders wat bouillon toevoegen.
Voeg de ui, selderij, wotel en de knoflook toe en laat het geheel ong. 20 min pruttelen tot het gaar is.
Verhoog het vuur, voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg de tomaten, het gehakt en de salie toe en breng op smaak met zout en peper.
Roer het goed door en laat het gedurenden een uur met het deksel op de pan sudderen.
Regelmatig controleren of het niet te droog wordt, anders wat bouillon toevoegen.
angie zegt: