Recept
« Terug naar recepten
Kalkoendij in Italiaanse saus
PT60M
Kalkoendij in Italiaanse saus
Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit
heerlijke recept bij.
Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het
kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet.
Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of
gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans
wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn
die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik
dan wat meer bouillon.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoendij in Italiaanse saus te bereiden
- Verwarm de olie in een pan, bestrooi de stukjes vlees met peper en zout en bak ze rondom bruin.
- Voeg de gehakte en fijngesneden ui, lente ui, knoflook, tomaten, bleekselderij en aubergine toe en bak alles aan terwijl je het goed door elkaar schept.
- Voeg de wijn en de Italiaanse kruiden toe en als de wijn warm is de bouillon.
- Stoof dit geheel met het deksel op de pan ongeveer 40 minuten op een klein pitje.
- Voeg op het laatst de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar.