Recept
« Terug naar recepten
Bordje Paars
PT45M
Bordje Paars
Een heerlijk bordje paars recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bordje Paars te bereiden
1).Maak een mix van de olijolie, de mierikswortel en de azijn en roer die gooed door elkaar.
2).Roer hierdoor de bietenrasp en het uiensnijdsel.
3).Verhit in een grote wadjan de rijstolie en laat de kool daarin slinken. De kool moet echter wel een soort "beet" houden, dus laat hem er niet al te lang in zitten. Zo tegen de 3 minuten en dan van het vuur halen.Nog even doorroeren.
4).Doe nu de geslonken rode kool bij de bieten-mix en roer dat goed door elkaar.
5).Breng op smaak met peper en zout.
2).Roer hierdoor de bietenrasp en het uiensnijdsel.
3).Verhit in een grote wadjan de rijstolie en laat de kool daarin slinken. De kool moet echter wel een soort "beet" houden, dus laat hem er niet al te lang in zitten. Zo tegen de 3 minuten en dan van het vuur halen.Nog even doorroeren.
4).Doe nu de geslonken rode kool bij de bieten-mix en roer dat goed door elkaar.
5).Breng op smaak met peper en zout.