Recept
« Terug naar recepten
Bouillon met krab en citroengras
PT35M
Bouillon met krab en citroengras
Een heerlijk bouillon met krab en citroengras recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bouillon met krab en citroengras te bereiden
1. Snipper de kool fijn. Roerbak ze 2 minuten in de sojaolie. Zet ze even aan de kant.
2. Breng de bouillon aan de kook. Plet de stengels citroengras met een breed mes. Doe ze met het citroensap bij de bouillon. Voeg er de knoflook en de helft van de koriander aan toe. Breng tot tegen de kook aan.
3. Voeg er de verkruimelde krab en de vissaus aan toe. Laat 10 minuten zacht koken.
4. Neem het citroengras weg. Roer het maïszetmeel los in een kopje koud water. Schenk het al roerend bij de kokende soep.
5. Doe er de koolsnippers bij. Werk af met de rest van de gehakte koriander.
Citroengras vindt u vers of in glas in de supermarkt en in oosterse winkels.
2. Breng de bouillon aan de kook. Plet de stengels citroengras met een breed mes. Doe ze met het citroensap bij de bouillon. Voeg er de knoflook en de helft van de koriander aan toe. Breng tot tegen de kook aan.
3. Voeg er de verkruimelde krab en de vissaus aan toe. Laat 10 minuten zacht koken.
4. Neem het citroengras weg. Roer het maïszetmeel los in een kopje koud water. Schenk het al roerend bij de kokende soep.
5. Doe er de koolsnippers bij. Werk af met de rest van de gehakte koriander.
Citroengras vindt u vers of in glas in de supermarkt en in oosterse winkels.