KookJij

Bouillonfondue aziatisch

Een heerlijk bouillonfondue aziatisch recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillonfondue aziatisch te bereiden

Deze fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin vleessoorten gaar gemaakt worden. Kruid het vlees naar smaak en schik het vlees soort bij soort op een mooie schaal. Zo ook de groenten naar keuze.
De bouillon: 1 ½ l water aan de kook brengen met de kruidenbouillonblokjes. In ringen gesneden ui en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen.
Bij het Fonduen Vlees en groenten in een netje in de bouillon laten zakken en laten garen. Vlees word lichter wanneer het gaart

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ilona

Ilona zegt:
Super! Ik ga gauw eens kijken bij otto.En bedankt voor de tip Camilla!
Camilla

Camilla zegt:
Leuk dames echt een heerlijke gezonde manier van fonduen en lekker lang avondje tafelen. Bedankt voor de tip van fondueset.Okk pan met atributen verkrijgbaar in azieatische toko.
Ook nog klein tipje om in de bouillon een snufje 5 spices,wat verse gember en een stengel citroengras mee te laten sudderen, ook bij de toko verkrijgbaar en geeft een heerlijke geur aan de fondue.
Mvg,
Camil
Anna

Anna zegt:
Geeft niet Annika, zo help je een ander toch weer?;)
Groetjes,
Anna
KookJij.
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Ik zag er een bij de Otto, voor 50 euro, compleet met netjes, eetstokjes, sambalschaaltjes en porceleinen lepel. Het was een electrische en het merk was Tristar. Sorry voor de reclame!
Ilona

Ilona zegt:
Dit lijkt me erg lekker! Wie kan mij vertellen waar ik zo'n handige bouillonfondue pan met netjes kan kopen?