Lekker bij broodpudding - puddingen - vla - taart of cake enz.
Maar ook bij koude kip - spareribs - barbecuevlees.
Een restje dat ik overhad is zelfs genuttigd bij gebakken aardappels.
Recept
« Terug naar recepten
Bourbon-saus
PT10M
Bourbon-saus
Een heerlijk bourbon-saus recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Amigoe di Korsou : Koken met May
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourbon-saus te bereiden
1. De room in het steelpannetje op middelmatig vuur aan de kook brengen.
2. Ondertussen in een kopje de maïzena oplossen in het koude water.
3. Als de room kookt het vuur laag draaien en de maïzena al roerend toevoegen en het geheel 1 a 2 minuutjes laten pruttelen. Wel blijven roeren.
4. De suiker en de bourbon toevoegen en goed roeren zodat de suiker oplost. Proeven en eventueel op smaak brengen met suiker/bourbon.
5. Van het vuur halen en af laten koelen.
2. Ondertussen in een kopje de maïzena oplossen in het koude water.
3. Als de room kookt het vuur laag draaien en de maïzena al roerend toevoegen en het geheel 1 a 2 minuutjes laten pruttelen. Wel blijven roeren.
4. De suiker en de bourbon toevoegen en goed roeren zodat de suiker oplost. Proeven en eventueel op smaak brengen met suiker/bourbon.
5. Van het vuur halen en af laten koelen.