VARIATIETIPS :
Vervang de honing door heldere keukenstroop.
Voeg 50 gram rozijnen aan het deeg toe.
Recept
« Terug naar recepten
Brabantse peperkoek
PT20M
Brabantse peperkoek
Een heerlijk brabantse peperkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koek en Koekjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse peperkoek te bereiden
Vet de cakevorm in.
Verwarm de oven voor op hete lucht 160 graden, conventioneel 180 graden.
Voeg gemberpoeder, anijspoeder en kaneel aan de kruidkoekmix toe.
Voeg al roerend de melk en honing toe.
Kneed het geheel met de mixer tot een taai deeg.
Doe dit in de cakevorm.
Bak de peperkoek iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar en bruin.
Haal de koek uit de oven en laat deze even staan alvorens hem op een rooster te storten.
Verwarm de oven voor op hete lucht 160 graden, conventioneel 180 graden.
Voeg gemberpoeder, anijspoeder en kaneel aan de kruidkoekmix toe.
Voeg al roerend de melk en honing toe.
Kneed het geheel met de mixer tot een taai deeg.
Doe dit in de cakevorm.
Bak de peperkoek iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar en bruin.
Haal de koek uit de oven en laat deze even staan alvorens hem op een rooster te storten.