Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Ontbijtcake met Perzik
PT75M
Kruidige Ontbijtcake met Perzik
Heerlijke gezonde cake als ontbijt....? Dat is weer eens heel andere koek.
Lekker kruidig en met perzik uit blik helaas, want verse heb ik nog niet
gezien. Heel de keuken ruikt naar het kruidige baksel..... en morgenochtend
kunnen we pas proeven. Maar na een nacht goed ingepakt wachten moet
ie nog lekkerder zijn. Dan mogen we morgenochtend genieten als ontbijt
van 2 plakken cake met 150 ml melk en dat zijn dan in totaal 302
kcaloriëen. We zijn benieuwd.... Als de cake smaakt zoals ie ruikt dan is dit
zeker géén misser.
Ook belangrijk de cake in porties verdelen na afkoelen en invriezen.
Binnen 15 minuten zit de cake in het blik....
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
per plak 150 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
fvallen met gezond en vooral lekker eten. Eigen tekst en foto
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Ontbijtcake met Perzik te bereiden
- Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en leg er een bakpapiertje in.
- Doe de droge bestanddelen in een kom bij elkaar, bloem, zout, gemberpoeder, koek en speculaaskruiden , zout en kruidnagel.
- Roer in een andere kom de melk en de honing goed door elkaar tot één geheel.
- Voeg de droge bestanddelen toe aan de natte bestanddelen ( niet andersom) en roer met een garde tot een mooi beslag.
- Roer voorzichtig de perzikblokjes door het beslag en vul dan de cakevorm.
- Bak de ontbijtcake in 55-60 minuten gaar.
- Haal de cake meteen na het bakken uit de vorm , verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster, zodat ook de warmte van de onderkant goed weg kan.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ontbijten met cake? Wil wil dat nu niet?
Ook belangrijk de cake in porties verdelen na afkoelen en invriezen.
Binnen 15 minuten zit de cake in het blik....