Recept
« Terug naar recepten
Roverbroodjes - Räuberbrotchen, lekkere broodjes met een vulling
PT10M
Roverbroodjes - Räuberbrotchen, lekkere broodjes met een vulling
Het recept van deze broodjes vond ik op internet. Het resultaat was heerlijk. Het deeg is snel gemaakt, bloem, bakpoeder, kwark, etc. dus geen gist. Waarom ze Raüberbrötchen heten weet ik niet maar ik heb de naam aangehouden. Ik heb de broodjes getrakteerd aan vrienden die allemaal het recept wilden. Ze zijn lekker bij een uitgebreid ontbijt, bij een kopje soep of als snack.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
www.chefkoch.de/rezepte/
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roverbroodjes - Räuberbrotchen, lekkere broodjes met een vulling te bereiden
- Oven voorverwarmen op 180 graden boven-en-onder-warmte.
- Maak van de kwark, suiker, zout, melk, olie, bloem en bakpoeder een soepel deeg. (Gaat heel gemakkelijk: Even mixen en dan met je handen het deeg kneden). Ham, uitjes en geraspte kaas erdoor kneden. Rol vormen van het deeg en deeg in plm. 16 gelijke stukken verdelen.
- Maak hiervan ronde, wat afgeplatte, bolletjes en bak de bolletjes plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Warm, lauw en koud heerlijk.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik had de broodjes na het bakken ingevroren. Na het ontdooien vonden we de broodjes nog lekkerder smaken dan vers.