Heerlijk borrelhapje.
Maar ook lekker als hoofdgerecht met stokbrood en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse Tapas kipdrumsticks met honingpruimen en walnoten
PT20M
Griekse Tapas kipdrumsticks met honingpruimen en walnoten
Kotopoulo fournou me mell. Zo heten deze drumsticks in Griekenland. Deze drumsticks worden eerst gemarineerd in honing met kruiden, pruimen en noten en daarna gegrild. In Griekenland wordt deze hapjes Mezedes genoemd, de Griekse tapas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Margriet 33-2004
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse Tapas kipdrumsticks met honingpruimen en walnoten te bereiden
- Snij de pruimen in kleine stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Vermeng de honing met kaneel, gemberpoeder, pruimen, noten, wijn, peper en zout en leg ze in een vuurvaste schaal.
Leg de drumsticks erin en schep ze om. Dek ze af met folie en laat ze 4 uur marineren. - Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de kip in 30 minuten goudbruin en gaar worden. Keer de kip regelmatig.
- Bestrooi de kip vlak voor het opdienen met zeezout.