Recept
« Terug naar recepten
Brabantse preisoep
PT35M
Brabantse preisoep
Een heerlijk brabantse preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse preisoep te bereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en aardappel 3 minuten. Voeg de rijst toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.
Bereiding:
Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep. Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep.
Suggestie:
• Laat voor een slankere versie de spekreepjes achterwege.
• Besmeer het roggebrood met mosterdboter: boter gemengd met grove mosterd en wat citroensap.
Variatie:
• Neem in plaats van spekreepjes in plakken gesneden saucijsjes.
Bereiding:
Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep. Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep.
Suggestie:
• Laat voor een slankere versie de spekreepjes achterwege.
• Besmeer het roggebrood met mosterdboter: boter gemengd met grove mosterd en wat citroensap.
Variatie:
• Neem in plaats van spekreepjes in plakken gesneden saucijsjes.