Recept
« Terug naar recepten
Bramenijs
PT45M
Bramenijs
Een heerlijk bramenijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramenijs te bereiden
Zeef het sap van de bramen boven een steelpannetje.
Breng het sap (circa 300 ml) aan de kook en laat het tot de helft inkoken.
Laat het afkoelen.
Verwarm in een schone pan de melk met de suiker tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Meng, wanneer alle is afgekoeld, de bramen met het ingekookte sap, de Griekse yoghurt en de zoete melk.
Draai hiervan ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Breng het sap (circa 300 ml) aan de kook en laat het tot de helft inkoken.
Laat het afkoelen.
Verwarm in een schone pan de melk met de suiker tot de suiker is opgelost.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Meng, wanneer alle is afgekoeld, de bramen met het ingekookte sap, de Griekse yoghurt en de zoete melk.
Draai hiervan ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
sabrina zegt:
Oke is toch goed geen dank hoor.
Dank je wel.;):D