KookJij

Pittige feta dip (Tirokafteri)

Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit van de chilipeper. Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met wat andere kleine gerechtjes te serveren als mezze. Is ook erg lekker bij gegrilde vleesgerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Kookboek "de Griekse eilanden" in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige feta dip (Tirokafteri) te bereiden

  1. Paprika in vieren snijden, zaadlijsten eruit halen en in de oven onder de grill leggen totdat de schil zwartgeblakerd is. Doe de stukken dan in een plastic zakje, doe het goed dicht en laat het afkoelen. Daarna kun je de schil er makkelijk afpellen.
  2. Doe de feta, geroosterde paprika, Griekse yoghurt, chilipeper, citroensap, olijfolie, oregano, peper en zout in blender of keukenmachine en maak alles fijn (of als je wilt iets grover).
  3. Maak de dip het liefst al (een dag) van te voren zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  4. Bewaren in de koelkast en serveren op kamertemperatuur.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker als gerecht bij een Griekse mezze, of gewoon als dipper bij de borrel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst