Soms ook wel eens de Griekse lasagne genoemd en zoals er veel verschillende recepten van lasagne bestaan zo zijn er ook genoeg varianten van Pasticcio. Dit is mijn versie.
Het grootse verschil zit hem in het feit dat ik geen gewone bechamelsaus heb gebruikt maar een mengeling van Griekse yoghurt, eieren en 2 soorten kaas. Wat een beetje meer pit heeft en erg lekker bleek. Het was een leuk en lekker probeersel.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse Pasticcio macaronia
PT60M
Griekse Pasticcio macaronia
Maak een een grote schaal want als het vandaag niet op gaat dan is het morgen ook nog lekker
Serveer er een lekkere frisse Griekse boerensalade bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
60 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse Pasticcio macaronia te bereiden
- Kook de pasta zoals is aangegeven op de verpakking.
- Verwarm olie in een koekenpan of wok en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul in ongeveer 5 minuten.
- Voeg het kaneel en de tomatenpuree toen en bak het ongeveer 1 minuutje.
- Giet dan het blik tomaten en een half blik water in de pan en voeg de oregano, piment, peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren met de yoghurt en de helft van de kaas.
- Doe eerst de helft van de pasta in een ovenschaal dan het gehaktmengsel en daarna de andere helft van de pasta. Giet de topping eroverheen en strooi de andere helft van de kaas erover.
- Bak dit geheel een half uur op 190 graden in het midden van de oven.
- Haal de schaal uit de oven en laat hem nog ongeveer een kwartier staan voordat je er vierkante stukken van snijd.