Recept
« Terug naar recepten
Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)
PT30M
Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)
Met deze Griekse smaken kom je helemaal in Griekse sferen. Hou je niet zo
van aubergines dan kun je ook courgettes gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines) te bereiden
- Snij de aubergines doormidden en hol ze uit. Kook ze in water met zout (ongeveer 10 minuutjes) en laat ze daarna uitlekken.
- Bak het gehakt rul en voeg eerst de gehakte knoflook en fijngesneden uien toe gevolgd door tomaat en paprika.
- Voeg de oregano, kaneel, komijn, chili, peper/zout en de tomatenpuree toe.
- Laat dit ongeveer 10 minuutjes lekker sudderen.
- Vul de aubergines met het mengsel en verdeel er de verkruimelde feta overheen en giet er een beetje olijfolie overheen.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.