Recept
« Terug naar recepten
Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta
PT30M
Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta
Dit is een heerlijk, beetje pittig stoofje waar je met dit frisse weer helemaal
warm van wordt. Ik had toevallig braadworst in huis en heb die ik in stukjes
gesneden, maar je kunt het ook prima met gehakt (balletjes) maken.
Ook kun je alle kanten op met wat je erbij wilt eten. Ik had toevallig een
Turks brood liggen en dat was erg lekker om de sapjes mee op te deppen.
Maar met rijst, pasta of (gebakken) aardappelen zal het ook prima gaan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta te bereiden
- Snij de braadworst in stukjes van 1 cm en bak het rondom aan in een beetje olijfolie. (Bak het gehakt rul of maak balletjes en bak die rondom bruin).
- Voeg gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak dit mee.
- Voeg dan de gehakte peper (met of zonder pitjes) en de in blokjes gesneden tomaat toe en bak dit ook mee.
- Snij de paprika fijn en voeg deze ook toe. Schep alles door elkaar.
- Voeg de oregano, komijnpoeder, kaneel, peper/zout en bouillonblok toe en doe er een ½ liter kokend water bij.
- Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen zodat de saus een beetje indikt. Voeg dan de tomatenpuree toe en alles goed door elkaar mengen.
- Snij de feta in blokjes en doe deze er als laatste overheen zodat de kaas een beetje smelt.