Recept
« Terug naar recepten
Brésillienne taart
PT45M
Brésillienne taart
Een heerlijk brésillienne taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakkertje thuis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brésillienne taart te bereiden
Bak de kruimel of gistdeegbodem met een blinde vulling zoals aangegeven op de verpakking. Maak de banketbakkersroom:
Los de custard op in enkele lepels van de melk. Breng de overige melk aan de kook met het vanillestokje, snij dit eerst in tweeën. Doe de suiker en de vanillesuiker bij de eidooiers en klop met een mixer tot een wit mengsel. Giet er de kokende melk over en meng het geheel. Doe er de custard bij en laat op het vuur even opkomen, blijf voortdurend roeren. Neem van het vuur en roer regelmatig om velvorming te voorkomen. Laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom op met de vanillesuiker en poedersuiker naar eigen smaak. Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Hierbovenop komt de opgeklopte slagroom en versier tenslotte met de brésilliennenootjes.
Los de custard op in enkele lepels van de melk. Breng de overige melk aan de kook met het vanillestokje, snij dit eerst in tweeën. Doe de suiker en de vanillesuiker bij de eidooiers en klop met een mixer tot een wit mengsel. Giet er de kokende melk over en meng het geheel. Doe er de custard bij en laat op het vuur even opkomen, blijf voortdurend roeren. Neem van het vuur en roer regelmatig om velvorming te voorkomen. Laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom op met de vanillesuiker en poedersuiker naar eigen smaak. Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Hierbovenop komt de opgeklopte slagroom en versier tenslotte met de brésilliennenootjes.
melissa zegt: