Recept
« Terug naar recepten
Bretonse oesters (12 stuks)
PT30M
Bretonse oesters (12 stuks)
Een heerlijk bretonse oesters (12 stuks) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretonse oesters (12 stuks) te bereiden
Verwarm de oven voor op 220C.Maak de oesters open (zie opmerkingen),haal de schelpdiertjes eruit en leg ze op de bakplaat.Schraap 12 schelphelften goed schoon en spoel ze af met koud water.Meng de sjalotten,knoflook,spinazie,witte wijn,crème fraîche in een kom.Verhit de boter on een pan en bak de spinaziemengsel 5 min.op hoog vuur en voortdurend omscheppend.Verdeel de spinaziemengsel over de oesters en strooi er de geraspte kaas over.Bak ze in de oven in 10 min.goedbruin en gaar.Leg elke oester in een schelphelft,garneer ze met de bieslook en peper en zout en dien ze direct op.