Recept
« Terug naar recepten
Broccolisalade met warme vinaigrette
PT20M
Broccolisalade met warme vinaigrette
Een heerlijk broccolisalade met warme vinaigrette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisalade met warme vinaigrette te bereiden
In een koekepan een 1/2 eetlepel olie verhitten en de spereepjes hierin 5 min.uitbakken.Intussen de broccoli in ruim kokend water met wat zout koken,in 4-5 min.beetgaar koken.De broccoli in een vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.De broccoliroosjes met de spekreepjes mengen.De bosuitjes in smalle ringetjes snijden.In een steelpannetje de rest van de olie met citroensap met een garde kloppend verwarmen.De bosuitjes toevoegen en kort mee verwarmen.De viniagrette op smaak brengen met peper en zout en warm over de broccoli met spekjes schenken.