Recept
« Terug naar recepten
Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
PT30M
Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
Een heerlijk brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus te bereiden
Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
Dien heet op met de gekoelde saus.
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
Dien heet op met de gekoelde saus.