Recept
« Terug naar recepten
Brood: meergranen pistolet met gerookte zalm onder de grill
PT15M
Brood: meergranen pistolet met gerookte zalm onder de grill
Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende van koemelk gemaakte harde kaas die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Somerset. De kaas rijpte daar in een aantal grotten, waarin de temperatuur, vocht- en lichtomstandigheden zeer constant zijn.
Hierbij worden soms ook smeltzouten toegevoegd om de cheddar zachter te maken en gemakkelijker te laten smelten.
De pittige smaak ontstaat door het rijpingsproces, dat bij ambachtelijk vervaardige kaas wel twee jaar kan duren. De typische oranje kleur ontstaat door toevoeging van anatto.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood: meergranen pistolet met gerookte zalm onder de grill te bereiden
- Bak de voorgebakken broodjes +/- 10 min in een voorverwarmde oven op 180 gr, laat even afkoelen. Smeer de broodjes in met mierikswortel pasta, beleg met gerookte zalm, ringetje ajuin en vervolgens de kaas. Even onder de grill tot de kaas gesmolten is, garneer af met de boven vernoemde cruditeiten. Hoedje erop en maar smullen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: