Recept
« Terug naar recepten
Broodje braadworst met moterd en uien
PT60M
Broodje braadworst met moterd en uien
Een heerlijk broodje braadworst met moterd en uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vereniging van keurslagers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje braadworst met moterd en uien te bereiden
1. Laat de Braadworsten 30 minuten van tevoren op kamertemperatuur komen.
2. Laat de plakjes deeg los van elkaar ontdooien.
3. Verhit de olie in een braadpan en bak de Braadworsten in ± 10 minuten op halfhoog vuur gaar. Laat ze afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Fruit de uien in de olie in ± 7 minuten goudgeel.
6. Rol de plakjes deeg wat uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de Braadworsten in de lengte in en verdeel de mosterd en de uien erover. Vouw een plakje deeg om iedere gevulde worst. Plak de randen vast met water. Bestrooi de broodjes met wat zeezout.
7. Bak ze in ± 15 minuten bruin en goed warm in de oven.
Lekker met groene salade.
2. Laat de plakjes deeg los van elkaar ontdooien.
3. Verhit de olie in een braadpan en bak de Braadworsten in ± 10 minuten op halfhoog vuur gaar. Laat ze afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Fruit de uien in de olie in ± 7 minuten goudgeel.
6. Rol de plakjes deeg wat uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de Braadworsten in de lengte in en verdeel de mosterd en de uien erover. Vouw een plakje deeg om iedere gevulde worst. Plak de randen vast met water. Bestrooi de broodjes met wat zeezout.
7. Bak ze in ± 15 minuten bruin en goed warm in de oven.
Lekker met groene salade.