KookJij

Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen

Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van -Meatloaf- voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood. Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijk avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden al naar gelang je nodig hebt. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 8 personen maar je kunt de hoeveelheid ook makkelijk halveren. Ik heb voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood (Meatloaf) met paddenstoelen te bereiden

  1. Week de gedroogde paddenstoelen in heet water, verkruimel de sneden brood, snij de paddenstoelen fijn en snij de prei in dunne ringetjes.
  2. Verwarm olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de uien glazig.
  3. Voeg de paddenstoelen, salie en tijm toe.
  4. Laat dit mengsel eventjes stoven en voeg dan de prei, vocht van de geweekte paddenstoelen en de paddenstoelen bouillontabletten toe.
  5. Stoof het geheel nog ongeveer 5 minuutjes en laat het dan afkoelen.
  6. Meng ondertussen het gehakt met het broodkruim, de eieren, mosterd en peper en zout naar smaak, meng dit goed doorelkaar en doe er het paddenstoelenmengsel doorheen.
  7. Vul de met olijfolie ingevette bakblikken en verdeel de massa erin. Duw het mengsel goed aan zodat het een vast geheel wordt.
  8. Bak dit ongeveer een uur in de oven op 180-200 graden.
  9. Giet, voordat je het gehaktbrood eruit haalt, het overtollige vocht eraf.
  10. Zet een bord op zijn kop op de bakvorm en draai het geheel snel om.
  11. Laat het eventjes een beetje afkoelen (opstijven) voordat je het in plakken snijd dan voorkom je dat het gehaktbrood uitelkaar valt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst