Recept
« Terug naar recepten
Broodje overvol!!
PT20M
Broodje overvol!!
Een heerlijk broodje overvol!! recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen bron
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje overvol!! te bereiden
Voorbereiding:
Sjalotjes snipperen (niet te fijn),
Teentje knoflook pellen en snipperen,
Champignons uit een blikje uit laten lekken en wat kleiner hakken,
evt.verse champignons in vieren snijden en even doorbakken
Geroosterde paprika in kleine stukjes snijden.
Broodjes afbakken en als deze klaar zijn in de lengte opensnijden en het nog warme brood indrukken zodat je een kuiltje krijgt.
Bereidingswijze
Olie in de pan verhitten,
Ui en knoflook op een matig vuur smoren,
vuur hoger zetten en gehakt erbij doen en rul bakken
peper,zout toevoegen,
Als het gehakt begint te bruinen de champignons en paprika
erbij doen en nog flink doorbakken,
Flink wat cayennepeper erover strooien.
De opengesneden broodjes in een ovenschaal leggen,
Het gehaktmengsel erop doen en de gratineerkaas erover strooien.
In de oven zetten van 220 ºC en de kaas laten smelten.
Sjalotjes snipperen (niet te fijn),
Teentje knoflook pellen en snipperen,
Champignons uit een blikje uit laten lekken en wat kleiner hakken,
evt.verse champignons in vieren snijden en even doorbakken
Geroosterde paprika in kleine stukjes snijden.
Broodjes afbakken en als deze klaar zijn in de lengte opensnijden en het nog warme brood indrukken zodat je een kuiltje krijgt.
Bereidingswijze
Olie in de pan verhitten,
Ui en knoflook op een matig vuur smoren,
vuur hoger zetten en gehakt erbij doen en rul bakken
peper,zout toevoegen,
Als het gehakt begint te bruinen de champignons en paprika
erbij doen en nog flink doorbakken,
Flink wat cayennepeper erover strooien.
De opengesneden broodjes in een ovenschaal leggen,
Het gehaktmengsel erop doen en de gratineerkaas erover strooien.
In de oven zetten van 220 ºC en de kaas laten smelten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Joke zegt:
Een variatie hierop voor een snelle zondagmorgen: afbakpistoletjes, spaghetti of pizzasaus en kaas op dezelfde ovenstand en in 8 - 10 minuutjes een heerlijk warm broodje!! Deze maak ik veel (waarbij ik voor de volwassenen nog extra de pikante mix van specerijen van Harissa -Wereldwinkel- gebruik) Jummie !!:p
resi, zegt: