KookJij

Broodje zuurkool met worst

Een heerlijk broodje zuurkool met worst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje zuurkool met worst te bereiden

Broodjes warm maken of afbakken in de oven.
Rookworst bereiden zoals op de verpakking staat.
Zuurkool warm maken en goed uit laten lekken. Zorg wel dat hij goed warm blijft.
Broodjes open snijden, worst in plakken snijden.
Op het broodje leggen zuurkool worst en eventueel mosterd.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Dit is een variant op het het bekende broodje zuurkool met worst. Door het harde broodje en de rookworst in plaats van knakworst met een zacht broodje is het geheel wat steviger en de smaak wat sterker.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Luuk

Luuk zegt:
Tjah, Snebby neemt altijd de ambachtelijke van UNOX. Die doet het ook goed!
ineke60

ineke60 zegt:
Ik ben zelf over gestapt van hemaworst naar grove worst van de slager.
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk zo'n broodje komt regelmatig op tafel. En op de zuurkool in schijven gesneden zoetzure augurken.:);):p
ej.gotrah

ej.gotrah zegt:
Besmeer het broodje met Amerikaanse mosterd,leg de schijfjes worst er op,een beetje ketchup en de zuurkool.Ook een idee,maar het recept is oké.:)
ria

ria zegt:
het is inderdaad lekkerder met braadworst en wel de Duitse braadworst en warme zuurkool en mosterd of curry is ook erg lekker.
Colli166

Colli166 zegt:
De echte hotdog lijkt me lekkerder,maar ja smaken verschillen:(:o
slaatje

slaatje zegt:
Ik ga dit vanavond proberen, wist toch nog niet wat te eten, maar ik neem de echte Bockworst (5 in een pak in het koelvak) van de Lidl lekker knapperig velletje en 92% varkensvlees. Groetjes Gerda:p
marleen

marleen zegt:
ik maak dit altijd met braadworst of sausijsjes en pistolets.
Lekker voor een makkelijke dag!!!!;)