Recept
« Terug naar recepten
Broodje Bief met rode balsamico uitjes
PT30M
Broodje Bief met rode balsamico uitjes
Roomboter waarin de ui wordt zacht gebakken en vervolgens met balamicoazijn laten inkoken.
Hierdoor komen de uien perfect zacht en licht romig op smaak. Heerlijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker snel eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje Bief met rode balsamico uitjes te bereiden
- Smelt de boter in een kleine koekenpan.
- Voeg de uien toe en bak deze op middelhoog vuur 5 minuten.
- Voeg de balsamicoazijn toe en laat deze onder af en toe roeren in 10 - 15 minuten stroperig inkoken.
- Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar en zet apart.
- Wrijf de biefstuk aan beide zijden in met olie en bestrooi met zout.
- Schroei de biefstukken snel aan beide kanten dicht. Zet de hittebron lager en bak ze 2 minuten per kant.
- Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten in aluminiumfolie ingepakt rusten.
- Besmeer de onderkant van de doorgesneden broodjes in met de saus.
- Haal de bief uit de folie en snij in dunne schuine plakjes.
- Verdeel de stukjes bief over de ingesmeerde onderkant van de broodjes en verdeel er het vocht over, dat op het aluminiumfolie terecht gekomen is.
- Leg de balsamico uien op de biefstuk, draai er peper en zout over en top af met de zeer goed afgespoelde alfala ( of gemengde kiemgroente) en leg er de bovenkant losjes bovenop. En smullen maar.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en voldoende.