KookJij

Snelle Hachee met gehakt , ui en champignons.

Hachee is een typisch herfstigs stoofgerecht. Heerlijk met rode kool zelf gemaakt of uit een pot.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle Hachee met gehakt , ui en champignons. te bereiden

  1. Kook de aardappels circa 20 minuten. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 3 minuten rul.
  2. Roer de maizena door de bouillon. Voeg de uien, tomatenpuree, kruidnagels, rozemarijn, azijn, bouillonmengsel en champignons toe.
  3. Roer door, breng op smaak met zout en peper en laat circa 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als het droogkookt.
  4. Verwarm de rodekool. Stamp de aardappels tot puree en voeg de melk, boter en peterselie toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder de kruidnagels en takjes rozemarijn uit de hachee. Serveer de hachee met de rodekool en peterseliepuree.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Aangezien mijn man niet zo'n liefhebber is van peterselie heb ik de puree gemaakt volgens mijn eigen recept en uiteraard zonder peterselie. Bovendien heb ik voor ons tweetjes 100 gram gemengd en 100 gram rundergehakt gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst