Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen met kip massala
PT30M
Bruine bonen met kip massala
Een heerlijk bruine bonen met kip massala recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen met kip massala te bereiden
Snijd de kip in dobbelstenen van 2 cm. Bestrooien met zout en peper. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip bruin; het hoeft niet gaar te worden. De kip uit de pan scheppen en fruit in dezelfde olie de gesnipperde ui en gehakte knoflook. Als de ui glazig is, dan de garam massala toevoegen. Even laten meebakken en dan de kip er weer doorheen scheppen. Op een laag vuur bakken, totdat de massala opgenomen is in de kip. Ook de kerriepoeder nog even meebakken met de kip.
De bruine bonen afgieten en het vocht opvangen. De bonen bij de kip voegen en gedurende 5 minuten meebakken. Het vocht van de bruine bonen terug in de pan doen en ongeveer 10 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Wil je een dunnere saus dan tijdens de bereiding nog wat water toevoegen en voorzichtig omroeren.
De bruine bonen afgieten en het vocht opvangen. De bonen bij de kip voegen en gedurende 5 minuten meebakken. Het vocht van de bruine bonen terug in de pan doen en ongeveer 10 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Wil je een dunnere saus dan tijdens de bereiding nog wat water toevoegen en voorzichtig omroeren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Anna zegt:
Ik ga dit recept zo maken, alleen dan met varkensvlees. (had ik nog in de vriezer:p)
Ben heel benieuwd;)
Groetjes,
Anna
KookJij.
Tania zegt:
Tania zegt:
slaatje zegt:
Hierbij de reacties van de fijnproevers. Bij binnenkomst, wat ruikt het lekker, ik heb de rijst gekookt, aan tafel en toen; HEERLIJK, MOET JE ECHT VAKER MAKEN. Ga ik zeker doen, maar ik ga zaterdag naar Rotterdam, daar ligt aan de Parkhaven (bij de Euromast) een Chinese boot waar een supermarkt in gevestigd is, die hebben werkelijk alles op gebied van 'exotisch' koken, daar zal ik ongetwijfeld wel garam massala kunnen kopen. Misschien kun jij het eens met Patak's proberen, eens kijken hoe jij dat vindt. In elk geval bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes Gerda :p:D:p
slaatje zegt:
sinimas64 zegt:
Ik heb het bij een toko gekocht.
Inmiddels heb ik dit overheerlijke recept al vele malen gemaakt, ook voor mijn "baas", ik werk in de thuiszorg, en iedereen geniet er met volle teugen van.
Toppie recept dus wat ons betreft :D
Tania zegt:
wilma zegt:
Ik heb gelezen dat bv hachee nimmer mag koken.
Tania zegt:
Tania zegt:
;) Krijg er ook al weer trek in, dus een dezer dagen......:):) Groetjes, Tania