KookJij

Bruschetta met gemarineerde champignons

Een heerlijk bruschetta met gemarineerde champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruschetta met gemarineerde champignons te bereiden

Je kunt voor dit gerecht ook duurdere soorten nemen, maar met de gewone witte champignon gaat het ook prima.
Marineer de champignons minimaal één uur. Gebruik voor de marinade; olijfolie, rode wijn, peper, zout, verse kruiden bijv. kervel, bieslook, basilicum, rozemarijn, salie en een sjalot.
Bak dan dit mengsel op een hoog vuur, je hebt geen olie of boter meer nodig. Doe er een weinig citroensap bij en bestrooi het voor het opdienen met (platte) peterselie. Je kunt dit zowel warm als koud eten.
Grill of rooster het brood knapperig. Snij het knoflook doormidden en wrijf met de snijkant over beide kanten van elke snee brood. Sprenkel de olijfolie over de bruschetta. Beleg met de champignons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willeke van Kampen

Willeke van Kampen zegt:
Het lijkt me een heel lekker voorgerecht en wil het dit weekend voor een etentje met vrienden gaan maken maar hoe zijn de verhoudingen van de ingredienten, die staan n.l niet in het recept