Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met gemarineerde champignons
PT70M
Bruschetta met gemarineerde champignons
Een heerlijk bruschetta met gemarineerde champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met gemarineerde champignons te bereiden
Je kunt voor dit gerecht ook duurdere soorten nemen, maar met de gewone witte champignon gaat het ook prima.
Marineer de champignons minimaal één uur. Gebruik voor de marinade; olijfolie, rode wijn, peper, zout, verse kruiden bijv. kervel, bieslook, basilicum, rozemarijn, salie en een sjalot.
Bak dan dit mengsel op een hoog vuur, je hebt geen olie of boter meer nodig. Doe er een weinig citroensap bij en bestrooi het voor het opdienen met (platte) peterselie. Je kunt dit zowel warm als koud eten.
Grill of rooster het brood knapperig. Snij het knoflook doormidden en wrijf met de snijkant over beide kanten van elke snee brood. Sprenkel de olijfolie over de bruschetta. Beleg met de champignons.
Marineer de champignons minimaal één uur. Gebruik voor de marinade; olijfolie, rode wijn, peper, zout, verse kruiden bijv. kervel, bieslook, basilicum, rozemarijn, salie en een sjalot.
Bak dan dit mengsel op een hoog vuur, je hebt geen olie of boter meer nodig. Doe er een weinig citroensap bij en bestrooi het voor het opdienen met (platte) peterselie. Je kunt dit zowel warm als koud eten.
Grill of rooster het brood knapperig. Snij het knoflook doormidden en wrijf met de snijkant over beide kanten van elke snee brood. Sprenkel de olijfolie over de bruschetta. Beleg met de champignons.
Willeke van Kampen zegt: