Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met osseworst en gemarineerde rode kool en ui
PT140M
Bruschetta met osseworst en gemarineerde rode kool en ui
Strooi er eventueel op het laatst wat fijngesneden Spaanse peper over.
Dit recept kan je ook met rode bieten maken
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
290 kCal energie
11 Gram eiwit
15 Gram vet
26 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
15 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met osseworst en gemarineerde rode kool en ui te bereiden
- Schenk de azijn in een maatbeker en los al roerend de suiker erin op.
- Schaaf of snijd de rode kool in flinterdunne reepjes, leg ze in een kom en schenk er 2/3 van de azijn over.
- Laat de kool 1-2 uur marineren tot de reepjes zacht en mooi rood zijn.
- Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, doe deze
- In een kleine kom en schenk de resterende azijn erover.
- Laat ook de ui 1-2 uur marineren tot de ringen zacht en roze zijn.
- Rooster de sneden brood in een hete grillpan goudbruin.
- Laat iets afkoelen.
- Laat intussen de rode kool en uiringen elk in een eigen zeef goed uitlekken.
- Bestrijk de bruchetta met mayonaise en verdeel er roccola en kool over.
- Snijd de osseworst in plakjes van 1/2 cm dik en leg deze op de bruschetta.
- Garneer met rode uiringen en plakjes augurk.
- Doe er eventueel nog wal spaanse peper in ringetjes over voor wat extra pit.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
1-2 uur marineren en 20 minuten bereidingstijd