Deze worstsalade at ik voor het eerst toen ik 18 jaar was en op vakantie bij een correspondentievriendin in Karlsruhe. Ik was direct verrukt van deze lekkere salade. In Nederland was de salade destijds moeilijk na te maken omdat de worstsoorten er niet waren. In hegin gebruikte ik ham voor de salade. Gebruik geen rookworst of boterhamworst voor de salade want die is te vet. Nu we al jaren in Duitland wonen genieten we -vooral in de zomder - van deze heerlijke salade.
Recept
« Terug naar recepten
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
PT15M
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat te bereiden
- Ham of worst in smalle reepjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Alle ingrediënten met elkaar vermengen en zeker 1 uur laten intrekken.