Recept
« Terug naar recepten
Atjar tjampoer
PT20M
Atjar tjampoer
Deze atjar tjampoer heb ik leren maken bij het voormalige Culinaire Centrum Kookook in Leidschendam waar ik jaren geleden diverse
kookcursussen heb gevolgd. Deze atjar vind ik nog steeds de lekkerste. Mocht dus niet ontbreken op mijn eenvoudige rijsttafel. Helaas vergeten foto te maken maar de atjar staat op tafel.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
voormalig Kookook, culinair centrum Nederlands Zuivelbureau
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar tjampoer te bereiden
- Snij de komkommer ovelangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij de komkommer in dunne plakjes.
- Maak de radijsjes schoon. Snij in reepjes.
- Maak de paprika schoon. Verwijder zaadlijsten en pitjes.Snij in kleine reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Maak een sausje van de azijn, mosterd, zout, peper en suiker.
- Verwarm het sausje in een pannetje.
- Meng de groenten door elkaar in een schaal. Giet de warme saus over de groenten. Goed omscheppen.
- Laat minimaal 1 uur intrekken. Steeds weer omscheppen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk als bijgerecht bij een rijsttafel of Aziatische maaltijd.