Recept
« Terug naar recepten
Buikspek uit de Oven op z'n Chinees
PT740M
Buikspek uit de Oven op z'n Chinees
Chinezen hebben iets met buikspek. Ze zijn er dol op. Vraag aan de slager om een stuk buikspek zonder been. Het lekkerst is om het vel krokant te krijgen, terwijl het vlees zacht gegaard is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
740 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Buikspek uit de Oven op z'n Chinees te bereiden
- Eest het vlees klaarmaken : Snij met het puntige mes een ruitjespatroon(sneden op 1 - 1/2 cm van elkaar) in het vel van het stuk buikspek. De snede moet wel door de huid en het vet zijn,maar niet in het vlees.
- Spoel het vlees goed af onder de HETE kraan en dep het dan echt goed droog.
- Smeer de vleeskant en de zijkanten goed in met de kruidenmix en pak het stuk vlees in (keukenfolie) en leg het dan minimaal 8 uur in de koeling om te marineren..
- Haal het vlees uit de koeling, pak het uit en laat op kamertemperatuur komen (1 uur uit de ijskast)
- Leg het vervolgens met de velkant naar boven op het rooster op de braadslee, schenk een laagje water in de braadslee en schuif het geheel in de oven..
- Laat het vlees 15 minuten in een oven op 220 graden Celsius, vervolgens 3 uur in een oven op 170 graden Celsius.
- Zorg dat het water in de braadslee niet droogkookt.
- Dan de oven op 230 of 240 graden Celsius zetten en nog even 10 - 12 minuten krokant bakken.
- Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder een stuk alu folie.
- Snijd het vlees in mooie plakken.
- Geef er rijst bij en een pittige salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een witte wijn,die op hout is opgevoed.