KookJij

Zachte geitenkaas in pittige knoflookmarinade

Meestal gaat zo'n doosje met zachte ronde geitenkaasjes niet helemaal op. Dan gaan ze bij mij in een pot met olie en wat kruiden en kan ik ze veel langer nog gebruiken en zijn ze nog lekkerder ook.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte geitenkaas in pittige knoflookmarinade te bereiden

  1. Maak de Spaanse pepers schoon. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
  2. Was de tijm en de oregano.
  3. Pel de tenen knoflook.
  4. Doe de kaasjes met de kruiden, knoflook en Spaanse peper in een schone
    pot. Giet er zoveel olijfolie op dat de kaasjes onder staan.
  5. Laat minstens 8 uur marineren voordat je ervan gaat genieten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de kaasjes heel lang bewaren in de koelkast als ze maar goed onder de olie blijven staan
Lekker op toost, stokbrood of broodjes.
De geitenkaasjes, maar ook de olie is erg lekker in een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst