Recept
« Terug naar recepten
Romige tomatensoep met geitenkaas en olijven
PT20M
Romige tomatensoep met geitenkaas en olijven
De soep is grotendeels gemaakt van vleestomaten. De zachte geitenkaas heb ik laten smelten in de soep. De olijven worden geserveerd bij de soep.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige tomatensoep met geitenkaas en olijven te bereiden
- Verhit de olie in de pan.Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig. Bak het laurierblad en de tomatenpuree even mee.
- Snij de tomaten in stukken en voeg die samen met de oregano en de bouillontabletten bij de uien etc.in de pan. Bak even mee.Voeg de polpa hieraan toe.
- Voeg zoveel water toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad.
- Doe de geitenkaas erbij en pureer de soep met de staafmixer.
- Maak de soep op smaak met peper, zout en een theelepel honing.
- Serveer de olijven bij de soep zodat iedereen zich ervan kan bedienen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik had een restje zachte geitenkaas en tomaten die nodig op moesten.. Zo ontstond deze soep die erg lekker smaakte. Dus recept bewaren voor een volgende keer.